Titanik filminin başrol oyuncuları, hikayenin kalbini oluşturan iki ikonik karaktere hayat veren Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'tir.
Leonardo DiCaprio, filmin erkek başrolü olan Jack Dawson karakterini canlandırdı. Jack, özgür ruhlu, fakir ama sanatsal yetenekleri olan genç bir gezgindi. Gemide şans eseri kazandığı biletle Titanik'e binen, Rose'un hayatına tesadüfen giren ve ona bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan isyankar bir ruhtu. DiCaprio, Jack'in masumiyetini, karizmasını ve samimiyetini öyle bir dengeyle yansıttı ki, karakter anında izleyicinin favorisi oldu.
Kate Winslet ise filmin kadın başrolü olan Rose DeWitt Bukater karakterini oynadı. Rose, ailesinin maddi sıkıntıları yüzünden istenmeyen bir evliliğe zorlanan, sosyetik ama içten içe özgürlüğe susamış genç bir kadındı. Jack ile tanışması, onun hayatını tamamen değiştirecek bir uyanışa yol açtı. Winslet, Rose'un içsel çatışmasını, zarafetini, hayatta kalma mücadelesini ve aşk uğruna gösterdiği cesareti olağanüstü bir incelikle ekrana taşıdı.
Bir film uzmanı olarak sana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, James Cameron'ın Titanik'in başarısındaki en kilit kararlarından biri, bu iki oyuncuyu bir araya getirmek oldu. DiCaprio ve Winslet arasındaki inanılmaz ekran kimyası, filmin duygusal ağırlığını ve inandırıcılığını katbekat artırdı. Onların enerjileri ve rolleri sahiplenmeleri, sadece bir aşk hikayesi anlatmanın ötesine geçerek, izleyicinin kendini Jack ve Rose'un yerine koymasını sağladı.
Filmin bu denli kültleşmesinin ve hafızalara kazınmasının en büyük nedenlerinden biri, bu iki genç oyuncunun canlandırdığı karakterlerin duygusal derinliği ve aralarındaki dokunaklı bağdı. Benim şahsi tecrübeme göre, bu tür büyük prodüksiyonlarda teknik detaylar ne kadar önemli olursa olsun, hikayenin ruhunu yakalayan oyuncular olmadan kalıcı bir etki yaratmak neredeyse imkansızdır. DiCaprio ve Winslet, karakterleriyle o kadar bütünleştiler ki, filmin teknik başarısının ötesine geçerek, sinema tarihinde eşi benzeri az bulunan bir ikonik ikiliye dönüştüler. Onlar olmadan Titanik, şüphesiz aynı etkiyi yaratamazdı.